Okul öncesi öğrencilerimizle “Eğitimde Sistem Düşüncesi” odaklı “Ayı Projesi”ni gerçekleştirdik. İlk olarak hazırlanan kavram haritası ile öğrencilerin ayılar hakkındaki ön bilgilerini değerlendirdik. Ardından “ay”ı ile ilgili bilmeceler, parmak oyunları, tekerlemeler ve şarkılar öğrendik.  Büyüklük, renk ve yaşam alanı gibi özelliklerine göre, ayı çeşitlerine ait görseller inceledik, ayıların çıkardığı ses hakkında bilgi sahibi olduk.

Kış uykusuna yatan hayvanlar ve kutup ayısı yürüyüşü dramatizasyonu  ile ayı oyunları etkinliklerini gerçekleştirdik.

“Bum Bum Çika Çika” isimli ritim çalışması yaptık. Barış Manço’nun “Ayı” şarkısı eşliğinde dans ederken çok eğlendik. Öğrenme sürecine farklı sanat etkinlikleriyle devam ettik.

“Mavi Mogi” hikayesi ile “Zaman Boyunca Davranış Grafiği”, “Öykü Arketipi”, “Çıkarım Merdiveni”, “Stok-Akış Diyagramı” çalışmalarını uyguladık.

Öğrencilerimizin problem çözme, neden-sonuç ilişkisi kurma, grafik oluşturma-yorumlama gibi bilişsel becerilerini geliştirdik. Görsel sanat faaliyetleri ve oyunlarla kas gelişimi, farklı düşünme becerilerini destekledik. Etkinliklerin ardından oluşturduğumuz kavram haritası ile değerlendirme yaparak projemizi sonlandırdık.